Brev til sagsbehandleren

i Ringe kommune

17. nov. 2006

 

 

 

Nanna og Susannes kommentar til den samlede vurdering, samt vores forslag til foranstaltninger:

 

 

Nanna og jeg er enige i sagsbehandlerens vurdering af at der er behov for professionel hjælp til at få løst Nannas problemstillinger.

Som det fremgår har Nanna nogle voldsomme vredes udbrud, som Nanna har brug for hjælp til at undgå. Nanna har desuden svært ved at sige i mange situationer og det resultere ofte i vredesudbrud når Nanna er kommet hjem. Nanna har lavt selvværd over for andre mennesker og føler sig ikke pæn nok i forhold til andre, det gør ofte Nanna deprimeret, og at Nanna isolere sig og ikke vil være sammen med andre mennesker.

 

Nanna har ofte svært ved at komme ud af døren til trods for at hun oftest er glad når hun er kommet af sted. Det er både skole og lignende Nanna har svært ved at komme af sted til, men også når det er fornøjelser som fester, bowling osv., ting som hun selv har været med til at planlægge eller har glædet sig til.

 

Nanna kan dog have nogle angstanfald når hun er sammen med mange mennesker, når hun får disse “anfald” får hun meget lavt selvværd.

 

Nanna har det ofte bedst hvis hun har været fysisk aktiv, men kan desværre være meget svær at motivere til dette, selv om hun egentlig har lyst til det, er det svært at tage sig sammen. Psykiateren anbefaler også at Nanna dyrker motion.

 

Også Nannas praktik i børnehaven blev også påvirket af, at hun har svært ved at sige fra, og den endte derfor også som en mindre god oplevelse for Nanna.

 

Nanna har for nyligt haft et voldsomt vredesanfald, hvor hun smadrede flere ting og efterfølgende ridsede sig selv i den ene arm, det til trods for, at hun ikke har skåret sig i længere tid.

 

Vi håber meget at der snarest vil blive bevilliget psykologhjælp bl.a. i form af kognitiv terapi, så Nanna kan få hjælp til at takle sine problemer, og så Sascha og jeg kan få noget hjælp til hvordan vi bedst kan takle Nannas problemer.

 

Målet vi ønsker er, at Nanna kan takle sin vrede og ikke længere skade sig selv, og at hun frit kan færdes blandt andre mennesker, uden at hun skal føle at hun ikke er god nok. Desuden at Nanna kan klare at komme ud af døren og derved kan passe sin skole og senere en uddannelse og arbejde.

 

 

Venlig hilsen Nanna Svendsen og Susanne Svendsen