Breve til Morgan

 

Brevet her er til Nanna penneveninde, Morgan. Et brev, at mange som Nanna aldrig fik sendt. Morgan bor i USA. Jeg har taget brevet med her, fordi Nanna selv fortæller om sit liv, fortæller om nogle af de ting hun kæmpede med.

Hej Morgan

Du må virkelig undskylde at jeg ikke har skrevet til dig før!! Jeg er seriøs ked over at jeg slet ikke har fået svaret dig i meget lang tid - Over 1 år ? Ikke godt :/

Men mange tak for alle dine søde breve &’ billeder! :D Jeg håber at det går Godt med dig? Hvor gammel er du blevet? Jeg fylder selv d. 28/6, så jeg er lige blevet 16 år =) . Hvordan går det med dig &’ din familie? Og hvordan går det med sandheden? Fortæl endelig :D Jeg elsker at lytte til dine breve! ‘<3

Hvis jeg skal tale sandt.. Så har de seneste år ikke gået helt så godt :[ Der har været rimeligt meget nedtur! Hm .. Jeg prøver at fortælle ..

 

Jeg har faktisk aldrig haft det lige nemt. Da jeg var mindre havde jeg besvær med at udtale ord - Jeg er en smule sprogspasser (derfor jeg ikke kan engelsk)

I starten af skoleårene blev jeg mobbet lidt, men i de senere år blev jeg holdt udenfor.. Ingen gad a snakke med mig. Det at de ignorerede mig &’ de slet ikke opfattede min tilstedeværelse, gjorde at jeg blev endnu mere usikker :0 Det førte til at jeg begyndte at pjække konstant! Jeg var der sjældent &’ gik glip af undervisningen .. Det var trist!

Min klasselære gad ikke det “pjat”, så jeg begyndte at gå til skolepsykolog. Jeg græd meget til de samtaler, for jeg hadede seriøst alle de spørgsmål hun stillede mig! For jeg kendte ikke svarene :’[

Hun traf den løsning efter nogle samtaler, at jeg skulle gå på en lille specielskole .. Så der kom jeg =) Det var rigtig fedt med noget forandring til at starte med, men hvor blev jeg skuffet da jeg fandt ud af at lærerne var Dovne &’ duede ikke til at undervise ööö

Så jeg begyndte at pjække igen .. Og startede igen på en ny skole :/

Den endte jeg også at pjække fra! :[ Hm .. I starten af 2006 begyndte jeg igen at gå til psykolog, (jeg regner stadig med at fortsætte ved ham) én jeg blev bevilliget af kommunen!

I mellemtiden skete der noget meget uventet.. Jeg blev inderligt forelsket! ‘<3 Vi mødtes på en lejrtur, hvor vi spillede fodbold hver aften i 5 dage. Men desværre var han verdslig ..alligevel en måned efter begyndte vi at komme sammen ‘<3 Hvor jeg dog elskede den knægt! Jeg fortalte ham om sandheden &’ han kom med til møderne. Han virkede meget begejstret for sandheden! Jeg troede på ham, når han kiggede mig dybt ind i øjnene &’ sagde: ‘Jeg elsker dig, Nanna!’ Vi snakkede i telefon hver dag nogle timer .. Jeg elskede når han kom på besøg - at se hans søde smil, øjne der lyste af forelskelse, mærke et trygt kram :’( Han var ikke ligefrem den kønneste på jorden, men han havde en skøn personlighed .. (Det troede jeg? Græder) Det skulle nemlig senere hen vise sig at han var en lystløgner - én man slet ikke kunne stole på :’[ Men hvor jeg dog savner ham!! Vi blev forlovet &’ der gik ikke en dag, hvor vi ikke snakkede om bryllup ‘<3

Jeg vil fortælle dig noget som kan være meget ubehageligt at læse, men jeg vælger at skrive det så du bedre kan forstå hvorfor jeg ikke har skrevet i de seneste år .. (Sorry!)

I en alder af 14 år begyndte jeg at skade mig selv! :[ Jeg begyndte også at drikke i smug derhjemme ööö Men da mor opdagede at jeg drak, hældte hun alt det alkohol vi havde i huset ud .. Nogle gange blev jeg så rasende på mor, at jeg truede hende .. Jeg slog, bed, kradsede &’ sparkede min mor &’ søster .. Kastede med ting efter dem &’ smadrede nogle gange alt hvad jeg kunne komme til :i Tog engang en hammer &’ flippede total! Senere hen skadede jeg mere mig selv :/ Engang flippede jeg total meget (Jeg kender ikke grunden?) og forsøgte selvmord på flere måder .. Jeg drak f.eks. Noget bedøvelsesmiddel &’ håbede at det bedøvede hals, så jeg ikke kunne trække vejret .. Men det endte med at jeg fik et voldsomt angstanfald &’ blev indlagt! Er nok blevet indlagt ca. 3 gange på sygehuset for selvmordsforsøg .. Men har prøvet mange flere gange :’( Har evt. spist piller, prøvet at hænge &’ kvæle mig selv &’ prøvede engang at få strøm .. :/ Som du kan se - De virkede ikke!

..................brevet her, fik Nanna aldrig afsluttet... Og det virkede til sidst...

Nanna skrev brevet den 2-08-2007, efter hun blev udskrevet fra det Børne- og ungdomspsykiatriske Hus.

Det næste brev er også til Morgan, det er skrevet noget før det andet, faktisk omkring et år før Nanna dør, den 6.-10-2006. Nanna havde svært ved engelsk, men hun førsøgte at skrive så meget af brevet på engelske men skulle så have hjælp til resten. Brevet her fik Nanna heller aldrig gjort færdigt.

Dear Morgan

I miss you so much, it’s long time since that I have been writing to you. I Thinking tit on you and håber it’s go good? Wow, I’m stadig elendig to English - Hehe .. Really sorry, that I have been so many years about at write a enkelt brev.. - Over 2 years!!

Hey! Many Thanks for your fine presents - I blev very happy for Them.

Who are you? Wow, your vel snart teenager? Bad years. Hehe

Ej, here go is great, under omstændighederne.. Eller, for not that lyve, er der sket meget siden sidst! Jeg kan ikke li’ at snakke om mig selv, for det virker egoistisk.. Så fortæller det kort ;)

But my life have see very black out! Siden jeg var 12 years, begyndte jeg at få en depression - den blev værre og værre … Jeg begyndte at pjække i 7. og i 8. Pjækkede jeg omkring de 75%. Så jeg blev sendt til psykolog, but is help først da jeg fik mine piller. (them får jeg stadigvæk)

Mens I was “Down” kom jeg sjældent til møderne! (Stupid, for it’s it perfect sted, who we can blive opmuntret) ..

Men det går stadigvæk det ned af bakke with the school, so I blev “tvunget” to that skifte school - To a little speciel school for teenage with Skoleproblemer! I begyndte that stoppe with that pjække - But i stedet begyndte jeg at dagdrømme om at komme with to party - drinking alkohol or “bare” smage en cigaret, for I was tit under passiv rygning on my new School. I fik en såkaldt “veninde” på skolen, som er narkoman…

Now? Yes, jeg har virkelig forandret mig!

(Du kan jo altid spørge mig) Hahah…

But One thing I’m Happy for, and it is … at jeg ikke forlod sandheden!

Håber virkelig du kommer igennem teenageårene uden en depression..

Love Nanna..

Thinking on You, My Friend! Take Care

 

 

 

P.S. I‘m engaged!

Men brevet her, nåede Nanna at få skrevet en af de sidste uger hun levede.... Men hun fik det aldrig sendt. Et lille brev, men det betød så meget for hende at det lykkedes...